Mindfulness, kiezen voor het hier en nu.

In een maatschappij waar in theorie alles mogelijk is, krijgen we in het dagelijks leven vaak te maken met frustraties omdat wat zo mooi, bereikbaar voorgesteld wordt toch moeilijk te bereiken is. Het gaat om materiële dingen maar ook om het er mooi uitzien of zich gelukkig voelen. Zodoende zijn we steeds aan t plannen  en aan het verlangen hoe we dan toch bij dat gewenste doel kunnen geraken zonder te genieten van wat NU om en in ons heen gebeurt.

Tegelijkertijd trekt het verleden aan ons en blijven we ons ergeren of vragen stellen om wat we niet of verkeerd of niet naar onze wens hebben gedaan of ondergaan. Deze voortdurende aanwezigheid van onze gedachten in het verleden sluit ook onze ogen voor het mooie dat NU gaande is in en om ons heen.

NU is het enige moment dat echt telt en aanwezig is. NU is het moment om te genieten, te leven en te beleven. Dat het NU ons niet altijd het mooiste van t leven biedt is een realiteit die we te accepteren hebben want het leven is immers niet altijd mooi. Maar leven in het NU laat ons wel bewust genieten van al het moois dat we beleven in elk moment van de dag.

Mindfulness kan je aanleren. Mindfulness kan je helpen om meer te genieten van elke dag maar ook om problemen aan te kunnen en te overwinnen.

Mindfulness helpt iedereen zich beter voelen. Therapie met Mindfulness is aangewezen bij stress, depressie, angsten, onzekerheid, laag zelfvertrouwen, borderline, fobieen, … Makkelijk toepasbaar in het dagelijkse leven voor zowel kinderen als volwassenen.