Gedurende mijn leven heb ik veel ervaring en kennis opgebouwd over het mens-zijn en de emoties die daarbij horen. Op mijn 14 de begon bij mij de onrust over het meer willen weten over mezelf en las ik alle boeken uit de bibliotheek die ik kon vinden over zelfontwikkeling en relaties. Daarnaast observeerde ik in het dagelijks leven mezelf en de mensen om me heen. Op mijn 18 de combineerde ik de opleiding fysiotherapie met een lerarenopleiding Okido-Yoga, waar ik mijn eerste ervaringen opdeed met yoga, meditatie, shiatsu, macrobiotiek en een open en gezonde levenswijze in het algemeen. Zes jaar later met een diploma fysiotherapie op zak en enige werkervaring bij meervoudig gehandicapte kinderen, werd mijn eerste dochter geboren. Gedurende de acht jaar die volgden leidde ik een alternatief centrum voor gezondheid en bewustzijn en was ik naast het opvoeden van mijn vier dochters ook erg bezig met emotioneel lichaamswerk. Het werk in het centrum bestond vooral uit het geven van shiatsu behandelingen voornamelijk aan mensen met psychosomatische en of langdurende klachten, yoga (ook voor kinderen), meditatielessen, het begeleiden van zwangere vrouwen voor het hebben van een natuurlijke bevalling en nog veel meer.

 

Maar België werd te klein voor me en na een interessante reis van een jaar, via Nederland naar Tahiti en Nieuw Zeeland, zijn we uiteindelijk in Spanje terechtgekomen. Daar werd mijn vijfde en laatste dochter geboren. Na enige omzwervingen kwamen we in Visalibons terecht waar we met vrijwilligers een schuur ombouwden tot een fantastisch huis. Hoewel ik erg genoot van het buitenleven, had ik ook behoefte aan intellectuele uitdaging. Daarom begon ik psychologie te studeren. Deze studie nam, inclusief een master over derde generatie technieken, 10 jaar in beslag.

 

Sinds die tijd zijn een aantal jaren verstreken. Momenteel geef ik derde generatie therapieën aan mensen die daar voor verschillende redenen behoefte aan hebben. Soms zijn het individuen, gezinnen, koppels, volwassenen, ouders die aankloppen voor hulp, maar ook managers of verenigingen. Oplossingen worden op maat gezocht en gegeven.

 

Een bijzondere doelgroep waar ik mee werk zijn hooggevoelige mensen. Ikzelf en drie van mijn 5 dochters zijn hooggevoelig.

Ik werk via internettherapie en in Spanje, van de Pyreneeën tot Zaragoza. Ik verplaats me ook op vraag voor het begeleiden van workshops en kampen.

Mijn huis in Visalibons wordt verhuurd aan wie rust en natuur zoekt of wie zijn vakantie wil combineren met therapie….Iedereen welkom dus.